PradžiaVerslo naujienos Kviečiame į ekskursiją Rugsėjo 26 d.! DVI SENOSIOS LIETUVOS SOSTINĖS: KERNAVĖ IR TRAKAI
Kviečiame į ekskursiją Rugsėjo 26 d.! DVI SENOSIOS LIETUVOS SOSTINĖS: KERNAVĖ IR TRAKAI

Rugsėjo 26 d. kviečiame su ekskursija keliauti į Kernavę, Trakus, Aukštadvarį! 

Išvykimas iš Zarasų 7 val.

10 val. atvykimas į Kernavę. Pakeliui pasakojama Lietuvos sostinių ir kunigaikščių istorija, pasiruošiama apžiūrėti svarbiausias Kernavės vietas. Neogotikinė bažnyčia apžiūrima iš išorės, keliaujama po 5 piliakalnius, pasigrožima Pajautos slėnio panorama.

11 val. išvykstama į Trakus.

Ekskursija po pagrindines Karaimų ir Vytauto gatves Trakuose. Apžiūrėsime istorinius karaimų namus, senąjį paštą, Pusiasalio pilies likučius ir Didžiojo kunigaikščio Vytauto statytą bažnyčią. Pasivaikščiojimas pakrante iki senosios prieplaukos

13 val. plaukimas po Galvės ežerą laivu „Galvė“. Karaimų valgiai: kibino su sultiniu degustacija*. Audiogidas papasakos apie ežerą ir jame esančius objektus.

Nuo 14 val. Trakų pilies lankymas**.

15.30 val. išvykstame į Aukštadvario regioninį parką prie „Velnio duobės“. Tai unikalus  geologinis gamtos paminklas (nuo 1964 m.), apipintas padavimais ir legendomis. Įtrauktas į Europoje labiausiai saugomų 100 gamtos paminklų sąrašą. Mitologinis-sakralinis kultūros paveldo objektas. Šiuo metu Velnio duobė yra paruošta lankymui, yra įrengta apžvalgos aikštelė.

Apie 18 val. išvykstame namo.

 

Kaina asmeniui: 16 eur.

Papildomos išlaidos

*Trakų pilis – 8 eur (4 eur su nuolaida studentams, senjorams, mokiniams). 

**Plaukimas laivu (su kibinais ir sultiniu) 10 eur/žm.

 

Kelionės vadovė – gidė Irena Baliulė

Registruotis kviečiame Zarasų turizmo ir verslo informacijos centre Sėlių a. 22, susimokant grynais, arba pavedimu į sąskaitą AB Swedbank LT057300010002614116, mokėjimo paskirtyje nurodant UŽ EKSKURSIJĄ09-26  ir savo telefono numerį.

Kviečiame registruotis, vietų skaičius ribotas

© 2014-2023 VisitZarasai. Visos teisės saugomos
sprendimas webmod: Svetainių kūrimas