Lietuvos ūkininkų sąjungos Zarasų skyrius, įgyvendindamas Latvijos-Lietuvos bendradarbiavimo per sieną Programos projektą Nr. LLI-416 „Vietos produktų gamybos ir realizavimo paramos sistemos kūrimas Utenos – Latgalos pasienio regione““/LOCAL FOODS, visus Zarasų krašto turizmo paslaugų teikėjus maloniai kviečia susitikti Konferencijoje-turizmo forume „Vietos produktų gamyba, realizavimas ir reikšmė turizmo sektoriuje“, kuris įvyks š. m. gruodžio 10 d. (penktadienį) Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.
Prašome registruotis el. paštu turizmas@zarasai.lt iki gruodžio 8 d. 15 val. Registruojantis būtina nurodyti dalyvio vardą ir pavardę bei atstovaujamą apgyvendinimo vietą ar maitinimo įstaigą, kt. paslaugas.
Renginyje būtini galimybių pasai.
Renginio programa:
Vietos produktų gamyba, realizavimas ir reikšmė turizmo sektoriui
Konferencijos-turizmo forumo programa
2021 m. gruodžio 10 d.
Vieta: Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka, D.Bukonto g. 20, Zarasai
|
|
9:30 |
Dalyvių registracija
|
10:00 |
Sveikinimo žodis Lietuvos ūkininkų sąjungos Zarasų skyriaus pirmininkas Darius Viliūnas Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas |
10:15 |
Įvadas. Lietuvos ūkininkų sąjungos Zarasų skyriaus projektų vadovė Ingrida Tatarūnė |
10:30 |
Bendradarbiavimo svarba turizmo sektoriuje. Zarasų rajono turizmo ir verslo informacijos centro vadovė Nijolė Elena Šukštulienė. |
10:40 |
Turizmo sektoriaus klientų lūkesčiai ir elgsena Zarasų rajone. VšĮ Zarasų rajono turizmo ir verslo informacijos centro gidas, projektų vadovas Ramūnas Keršys. |
11:10 |
Vietos produktai. Realizavimo pranašumai ir trūkumai. E rinkodaros ekspertas Modestas Stumbrys. |
11:30 |
Vietos produktų gamybos ir realizavimo skatinimas Zarasų rajone/ projekto LOCAL FOODS rezultatai Lietuvos ūkininkų sąjungos Zarasų skyriaus projektų vadovė Ingrida Tatarūnė |
11:45 |
Vietos produktų gamybos ir realizavimo skatinimas Kraslavos rajone, Latvija / Projekto “LOCAL FOODS” rezultatai. Latvijos euroregiono “Ežerų kraštas” direktorato biuro vadovė Ilze Stabulniece |
12:00 |
Zarasų rajono turizmo sektoriaus plėtra ir vietos produktų gamybos skatinimas. Patirtis ir galimybės. Zarasų rajono savivaldybės administracijos Investicijų ir plėtros skyriaus vedėja Ramunė Šileikienė. |
12:30 |
Pietūs: patiekalai iš vietos produktų. Restoranas „Undinė“, D. Bukonto g. 11, Zarasai. |
13:30 |
Kulinarinio paveldo ženklas: Latgalijos regiono patirtis. Kraslavos turizmo informacijos centro vadovė, Tatjana Kazačiuk. |
14:00 |
Ar nauja, tai pamiršta sena? Knygos “Senieji lietuviški receptai. Lietuvos gaspadinių receptai” pristatymas, autorė Anželika Laužikienė. |
14:40 |
Kas yra gyvas maistas? Mados ir tendencijos. Gyvo maisto puoselėtojas Jurgis Virbašius
|
15:00 |
Konferencijos rezultatų apibendrinimas ir diskusijos. Nijolė Elena Šukštulienė, Ingrida Tatarūnė. |
16:00-21:00 |
Vietos produktų Kalėdinė mugė, prie restorano „Undinė“. D. Bukonto g. 11 g., Zarasai. |