PradžiaNaujienos Kviečiame keliauti į Biržų kraštą ! Rugsėjo 25 d. 7.30 val. iš Sėlių a. 22, nuo Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro.
Kviečiame keliauti į Biržų kraštą ! Rugsėjo 25 d. 7.30 val. iš Sėlių a. 22, nuo Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro.

Pasaulinės turizmo dienos proga kviečiame keliauti į Biržų kraštą !

Biržų miestas minimas nuo XV a. vidurio. Iki pat XIX a. pradžios miestas priklausė kunigaikščiams Radviloms, todėl pažintį su miestu pradėsime nuo XVII a. statytos bastioninės tvirtovės. Pilyje – įsikūręs didelis ir turtingas muziejus – „Sėla“. Apsilankome Biržų pilyje, kur susipažinsime su kunigaikščių Radvilų istorija.
Keliaujame apžiūrėti Astravo dvaro. Jis yra šiauriniame Širvėnos ežero krante, prie Apasčios upės. 1811 m. kunigaikštis Mykolas Radvila pardavė Biržų žemes grafui Mykolui Tiškevičiui. Šie sugriautos tvirtovės nebeatstatinėjo, o kitoje Širvėnos ežero pusėje įkūrė savo rezidenciją. 1862 m. grafai pastatė dviaukščius rūmus su
Belvėderio bokštu. Pasivaikštome ilgiausiu Lietuvoje pėsčiųjų tiltu per dirbtinį Širvėnos ežerą.
Aplankome Karvės olą, didžiausią šio krašto smegduobę ir važiuojame į Kirkilų kaimą, kur yra apie 30 smegduobių, užpildytų vandeniu. Kirkilų ežerėliai – Biržų krašto įžymybė. Kirkilų ežerėlių panorama atsiveria iš apžvalgos bokšto. Neįprastos formos bokšto aukštis 32 m.
Keliaujame į Sodeliškes, kur įsikūręs senovinių automobilių muziejus.
Biržų krašto kulinarinio paveldo pasididžiavimas – alus. Apsilankome Rinkuškių alaus darykloje. Apžiūrėsite restorane įkurtą autentišką Žaldoko klėtelę bei įmonės muziejų. Čia mūsų laukia ekskursija alaus darykloje ir Alaus kelio trumpoji programa restorane „Alaus kelias“. Siūlomas degustacinis rinkinys, kuriame yra užkandis ir 6 alaus rūšys po 100 ml. Rinkinio kaina – 13 Eur/asm. *
Apsilankome firminėje alaus parduotuvėje ir keliaujame į Zarasus.
Kelionės kaina – 33 eurai. Į ją įeina autobuso nuoma ir kelionės gido paslaugos,
lankytojo bilietas Biržų pilyje ir vietos gido paslauga, senovinių automobilių
muziejaus bilietas.
Papildomai mokami objektai, kurie neįeina į bilieto kainą: *Rinkuškių alaus darykla, alaus degustacija – 13
eur/žm. (dalyvavimas pasirinktinai). 

Išvykimas: rugsėjo 25 dieną, 7,30 val. adresu Sėlių 22., Zarasai.
SVARBU. Galimybių pasas (arba testas, galiojantis 48 val.) yra būtinas.
Pensininkams, moksleiviams, studentams ir neįgaliesiems rekomenduojame pasiimti
pažymėjimus.

 

© 2014-2023 VisitZarasai. Visos teisės saugomos
sprendimas webmod: Svetainių kūrimas