PradžiaNaujienos Žygis Antazavėje. Jau spalio 22 d. - 20 km. istorijos ir pažinimo!
Žygis Antazavėje. Jau spalio 22 d. - 20 km. istorijos ir pažinimo!

Žygis Antazavėje. Jau spalio 22 d. - 20 km. istorijos ir pažinimo!
Naujas edukacinis - istorinis žygis Antazavės apylinkėmis ir po atnaujintą Antazavės dvarą, jo parką, vaidingomis Zalvės ežero ir Antazavės šilo apylinkėmis .
 Žygio trasa – apie 20 km.
 Žygio pradžia - spalio 22 d. (šeštadienį) 10 val. nuo Antazavės dvaro.
 9.30 val. pajudėsime nuo Zarasų rajono savivaldybės automobiliais. Dalyviams neturintiems transporto - suteiksime galimybę vykti kartu.
 Žygio trukmė – apie 6 val.

Registracijos nuoroda - 
https://forms.gle/jWyUVBW3nLCkaXCAA
Antazavė – nedidelis kaimas Zarasų rajono pakraštyje, šalia kelio Zarasai – Rokiškis. Tačiau ši vieta turi labai ypatingą istoriją, kuri tampriai susijusi su Pliaterių gimine. Naujai atgimusiame Pliaterių dvare įsikūręs ir bene žinomiausios šios giminės atstovės Lietuvoje – Emilijos Pliaterytės mini muziejus. Tai mitais ir legendomis apaugusi asmenybė, kuri vis dar nepakankamai įvertinta mūsų šalies istorijoje. Sužinosime, ką nuveikė Antazavėje Kunigunda J ir kaip Zarasų rajone atsirado vynuoginės sraigės.
Kviečiame į pilną istorijos ir naujų atradimų žygį Antazavės krašto apylinkėmis, aplankant dvarą ir jo teritoriją. Daug naujos ir negirdėtos informacijos apie Pliaterius ir jų Antazavės atšaką, dvaro teritoriją ir ypatingą kaimo išdėstymą, kurį slepia sovietinis palikimas. Aplankysime ir Pliaterių giminės statytą unikalią medinę bažnyčią, kurioje sužinosite, kaip ji susijusi su visame pasaulyje garsia Šventąja Motina Terese iš Kalkutos.
Žygio maršrutas drieksis ir per Antazavės šilą, kur aplankysime daugelį šio krašto įžymybių: Pakačinės (Dembų) piliakalnį, Marimonto vandens malūno vietą, Antazavės šilo mūšio vietą ir t.t. Ypatingas šio žygio akcentas - Velikuškių II (Salos) piliakalnis, kuris tarpukariu buvo kuriama atskiras Romuvos kurortas.
Didžioji žygio trasos dalis – miško keliukais, bus ir keli kilometrai asfalto regioninės reikšmės keliu. Žygis nesudėtingas, iš viso nueisime apie dvidešimt kilometrų, kurie bus kupini daug istorijos.
Dalyvio mokestis - 14 Eur. Papildomą informaciją suteiksime užsiregistravusiems dalyviams. Dalyvių skaičius ribotas.
Informacija telefonu - 862023114

© 2014-2023 VisitZarasai. Visos teisės saugomos
sprendimas webmod: Svetainių kūrimas