PradžiaNaujienos Rytų Europos vandens motociklų čempionatas
Rytų Europos vandens motociklų čempionatas


Š. m. rugpjūčio 4 – 5 d., Zarasuose, Zaraso ežero pakrantėje ir jos prieigose bei Zaraso ežero Didžiojoje saloje vyks UIM Rytų Europos vandens motociklų čempionatas („UIM Aquabike International Ordinary“). Renginys bus nemokamas ir laisvai prieinamas žiūrovams.
 
KAS MES ESAME ?
Krepšinio šalyje susibūrusi grupelė žmonių, kurie myli vandenį, greitį bei negali gyventi be adrenalino. Kadangi mūsų širdyse nenustoja gausti vandens motociklų variklių garsai, susibūrėme į Lietuvos vandens motociklų sporto federaciją (LVMSF). Esame sukaupę nemažą patirtį organizuojant vandens motociklų sporto varžybas.
 
RENGINIO KONCEPCIJA
Rytų Europos vandens motociklų čempionate dalyvauja sportininkai profesionalai, kurie rungiasi atskirose klasėse, priklausomai nuo vandens motociklo kėbulo bei galingumo ir meistriškumo. Tai didelio meistriškumo renginys, į kurį susirenka sportininkai net iš 10 šalių. Varžybose varžomasi 10 skirtingų klasių. Sportininkų amžius nuo 10 metų iki 60 metų. Rytų Europos slalomo varžybose sportininkai ir mėgėjai varžosi atskirose klasėse, startuodami po vieną, varžybų metu fiksuojamas per trumpiausią laiką įveiktas ratas. Neturintiems vandens motociklo, bet norintiems išbandyti savo jėgas, organizatoriai sukūrė atskirą klasę, kurioje technika pasirūpins patys organizatoriai. Šių varžybų idėja yra kad kuo daugiau pritraukti mėgėjų ir kad jie savo energiją išlietu varžybose.
                      
Lietuvos vandens motociklų sporto federacija džiaugiasi Lietuvos sportininkų pasiektais 2017 metais Europos čempionate rezultatais. Dalyvavo 4 sportininkai, du iš jų tapo Europos čempionais ir vienas užėmė trečią vietą.
 

 

PROMO VIDEO: https://youtu.be/px5gLI-8xCY 

 

 


Iš Elektrėnų į Zarasus


Iki šiol Rytų Europos čempionatas ketverius metus iš eilės vyko Elektrėnų mariose. Šiais metais reginys pirmą kartą bus surengtas vaizdingose Zarasų apylinkėse.
 „Šiais metais bus jau penktosios varžybos. Per ketverius metus, kai varžybos vyko Elektrėnuose, užsitarnavome vardą ir šis čempionatas tapo vienomis iš rimčiausių varžybų mūsų regione. Šiemet nusprendėme, kad atėjo laikas pakeisti čempionato vietą ir iš Elektrėnų keliamės į Zarasus. Būtent Zarasuose vyks jubiliejinis penktasis čempionatas“, – sako Lietuvos vandens motociklų federacijos prezidentas Tomas Gurkšnys. Be to, pasikeis ir čempionato formatas.
 „Visuomet rengdavome trijų dienų varžybas, bet šiemet perėjome į UIM organizaciją ir varžybos vyks kiek kitaip. Profesionalų varžybos vyks šeštadienį, o sekmadienį varžysis mėgėjai bei vyks enduro varžybos. Po kelerių metų pertraukos Lietuvoje vyks enduro ištvermės lenktynės. Planuojame, kad sportininkai plauks du kartus po 45 minutes. Dabar pasaulyje taikoma būtent tokia praktika, nes neretai plaukiant ilgesnį laiką nebelaiko technika“, – teigia varžybų organizatorius Deivis Zizas.


Dalyvaus elitas


Žiūrovai pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Zaraso ežere galės išvysti besivaržančius itin pajėgius pilotus. Planuojama, kad varžybose dalyvaus labai pajėgūs Lenkijos sportininkai. Bus ir tokia žvaigždė, kaip pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas Andrzejus Wisniewskis.
 Atvyksta ir aukšto lygio Estijos sportininkai. Tarp jų bus ir Martenas Manni, kuris yra keturis kartus stovimų motociklų pasaulio čempionas.
 Be jokios abejonės, Zaraso ežere lenktyniaus ir geriausi Lietuvos sportininkai – Mindaugas Jačiauskas, Gediminas Leonas, Tomas Gurkšnys ir kiti.
 Skaičiuojama, kad varžybose iš viso dalyvaus apie šešios dešimtys sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Suomijos, Ukrainos, Rusijos.
Sportininkai varžysis 9-iose klasėse – 6 iš jų bus sėdimų motociklų, 3 – stovimų.

 

Lietuvos vandens motociklų federacijos informacija
 

 

Informacija: Lietuvos Vandens Motociklų Federacija, Zarasų turizmo ir verslo informacijos centras, Facebook grupė "East European Jetski Cup 2018" (https://www.facebook.com/groups/395589834263008/)

© 2014-2023 VisitZarasai. Visos teisės saugomos
sprendimas webmod: Svetainių kūrimas