Pradžia laipynių parkas Laipyniu parkas
Laipyniu parkas
fotolaipynes535310.jpgatsisisti1803888.jpgatsisisti2841390.jpgatsisisti294695.jpgdsc_4062-1024x681_fotor361176.jpgimg_20210606_120909954201451444668128.jpg
fotolaipynes535310.jpgatsisisti1803888.jpgatsisisti2841390.jpgatsisisti294695.jpgdsc_4062-1024x681_fotor361176.jpgimg_20210606_120909954201451444668128.jpg

Zarasų laipynių parkas

Ežerų krašte įsikūręs Zarasų laipynių parkas aktyvaus laisvalaikio mėgėjams siūlo laipiojimą tarp medžių, įveikiant 5 skirtingo lygio trasas, tarp kurių - nepamirštamas skrydis į Putinų salą virš Zaraso ežero.   Kliūčių ruožus galima rinktis pagal sudėtingumo lygį, fizinį parengimą ir ištvermę. Kabantys tinklai, judančios konstrukcijos, tiltai, skrydžiai ir kitos kliūtys suteiks galimybę išmėginti ne tik drąsą, bet ir lankstumą. Čia taip pat yra įrengta fizinio aktyvumo aikštelė. Šalia veikia kempingas ,,Zarasai”. Zarasų laipynių parką iš miesto centro pasieksite vos per 5 minutes. Tik čia jūs galėsite pasijusti lyg džiunglėse, neišvykę iš miesto. Patyrę įsimintinų nuotykių, galėsite ilsėtis ir grožėtis nuostabiais Zarasų krašto vaizdais.

 

Geltonoji trasa
Geltonoji trasa skirta pradedantiesiems, todėl puikiai tinka vaikams. Šio kliūčių ruožo
aukštis yra gan nedidelis, taip pat nereikalauja fizinio pasiruošimo.


 Žalioji trasa
Ši trasa įrengta kiek aukščiau,  su įvairesnėmis kliūtimis, todėl reikalauja minimalaus
fizinio pasirengimo. Tinka vaikams ir suaugusiems.


 Oranžinė trasa
Oranžinė trasa yra pritaikyta neįgaliųjų poreikiams. Nors įrengta nedideliame
aukštyje, trasos pabaigoje baigiasi skrydžiu.


 Mėlynoji trasa
Ši trasa skirta nebijantiems aukščio ir gerai fiziškai pasiruošusiems asmenims. Trasoje
gausu sudėtingų kliūčių, kurios reikalauja didelės ištvermės.


 Skrydis į Putinų salą (pilkoji trasa)
Didžiausią įspūdį patirsite išbandę skrydį į Putinų salą virš Zaraso ežero. Ši trasa
reikalauja drąsos, tačiau pasiryžus nepasigailėsite, kadangi patirsite nepakartojamus
jausmus, bei išvysite kvapą gniaužiančius vaizdus.

 

 
LAIPYNIŲ TRASŲ, ESANČIŲ KEMPINGE ,,ZARASAI“ NAUDOJIMOSI INSTRUKCIJA
 

NAUDOJIMOSI TAISYKLĖS:

 

9. Bendrosios nuostatos:

9.1. Šios Taisyklės yra privalomos kiekvienam trasų Lankytojui ir  Lydomiems asmenims.

9.2. Kiekvienas asmuo gali naudotis tik tomis Trasomis ir tiek laiko, kiek yra numatyta registravimo sistemoje.

9.3. Parko lankytojai yra patys atsakingi už savo daiktus, drabužius. Nerekomenduojama dėvėti papuošalų, laikrodžių, kitokio vertingo turto. Patartina Parke dėvėti galvos apdangalus, esant atitinkamoms oro sąlygoms – apsaugą nuo saulės ar kitokio gamtos poveikio, rekomenduojama mūvėti pirštines. Klientai trasose turi dėvėti tik sportinę avalynę. Be sportinės avalynės klientai į trasas neįleidžiami.

9.4. Kiekvienas asmuo, naudodamasis Trasomis, turi įvertinti savo fizines galimybes ir jų neviršyti, kad buvimas Trasose nekeltų pavojaus jam pačiam ir aplinkiniams.

9.5. Lydimiems asmenims iki 14 metų amžiaus (vaikams) leidžiama naudotis Parko paslaugomis tik prižiūrint tėvams ar kitiems suaugusiems asmenims, kurie už juos pasirašo,  atsako ir juos lydi viso buvimo Parke metu. Lydimų asmenų duomenys įtraukiami į šią Sutartį.

9.6. Lydimiems asmenims nuo 14 iki 18 metų amžiaus (nepilnamečiams) leidžiama naudotis Parko paslaugomis tik esant suaugusio asmens (vieno iš tėvų, globėjo ar kito suaugusiojo asmens) sutikimui, kurį šis asmuo išreiškia pasirašydamas Sutartį, kaip Parko Lankytojas, prisiimantis visą atsakomybę už Lydimus asmenis.

9.7. Lydimų asmenų duomenys įtraukiami į šią Sutartį punkte 1.3. Už savo ir Lydimų asmenų duomenų teisingumą atsako Sutartį pasirašęs Lankytojas.

9.8. Jeigu dėl pablogėjusių oro sąlygų (audra, griaustinis, žaibas, smarkus lietus, stiprus vėjas ir kt.) pasidaro nesaugu naudotis Trasomis, naudojimasis Trasomis turi būti nutrauktas, o dėl tolimesnio sportavimo būtina susiderinti su Parko darbuotojais.

9.9 Iškilus neaiškumams būtina kreiptis į Parko darbuotojus,  kad šie paaiškintų, kaip saugiai ir tinkamai naudotis Trasomis.

9.10. Parko darbuotojai turi teisę pašalinti iš Parko asmenis, kurie nesilaiko Taisyklių ar Instruktažo, kitaip pažeidžia Sutartį..

9.11. Būtina nedelsiant informuoti Parko darbuotojus apie bet kokį kitokį įvykį, kurio pasėkoje yra ar gali būti sutrikdyta Parke esančių asmenų sveikata, padaryta žala turtui.

10. Parke draudžiama:

9.1. lipti į Trasas be saugos įrangos, ar naudotis Parko paslaugomis apsvaigus nuo alkoholio ar kitų medžiagų.

9.2. šiukšlinti, triukšmauti, trukdyti pramogauti kitiems asmenims, vartoti alkoholinius gėrimus, narkotines, psichotropines medžiagas, rūkyti ne rūkymui skirtose vietose, deginti laužus, niokoti aplinką, kitaip pažeisti viešąją tvarką.

9.3. Dėti skriemulį ant apsaugai skirtų lynų.

9.4. Atsisegti abu iš karto karabinus. 

9.5. Kelti konfliktus ir prieštarauti instruktoriams, teikiantiems pastabas dėl lankytojų saugumo ir/ar tinkamo naudojimosi lynų trasomis.

11. Naudojimasis Trasomis:

11.1. Persikeliant iš vienos vietos į kitą turi būti naudojamasi specialiai pažymėtais takais arba nustatyta tvarka įveikiant Trasas.

11.2 Trasos, priklausomai nuo jų sudėtingumo yra sužymėtos skirtingomis spalvomis ir parodytos Parko plane, pradedant žalia spalva (mažiausiai sudėtinga) ir baigiant juoda spalva (sudėtingiausia). Mėlynąją Trasa gali naudoti asmenys, ne jaunesni kaip 16 metų, kurių fizinė būklė itin gera ir tinkama pakelti didelį fizinį krūvį.

11.3. Trasomis, kurios skirtos suaugusiems asmenims, rekomenduojama naudotis asmenims, ne žemesnio kaip 1,45 m ūgio.

11.4. Vaikams ir neįgaliesiems skirtos trasos skiriasi pagal savo sudėtingumu, tačiau visomis iš jų galima naudotis tik su saugos įranga.

11.5. Esant Trasoje privaloma prisisegti prie saugos lyno, pažymėto raudona spalva, arba prie saugos žiedo, pažymėto raudona spalva, arba prie kito saugos įrenginio, pažymėto žalia spalva. Trasoje pereinant nuo vienos rungties ant kitos, karabinus galima perketi tik po vieną. Draudžiama būti Trasoje nusiėmus saugos įrangą arbą neprisisegus prie bent vieno saugos įrenginio.

11.6. Mėlynai pažymėti lynai yra skirti nusileidimui. Ant nusileidimui skirto lyno reikia uždėti ratuką – karabiną ir įsegti į jį abi virves su karabinais. Pradėti nusileidimą reikia abiem rankomis tvirtai laikantis už virvių, jungiančių saugos diržą su ratuku ir saugos karabinais. Griežtai draudžiama laikyti už lyno, skirto nusileidimui. Prieš pradedant nusileidimą, reikia įsitikinti, kad tuo pat metu nusileidimo lynu nesinaudoja kitas asmuo. Nusileidimo metu kojos turi būti sulenktos prieš save taip, kaip sėdint ant kėdės, o prieš pat nusileidimo platformą kojas reikia laikyti taip, kad būtų galima kojomis spyruokliuojant atsispirti į medį, ant kurio yra platforma.

11.7. Vienu metu ant vienos Trasos platformos gali būti ne daugiau kaip 2 (du) asmenys. Ant kiekvienos kliūties vienu metu gali būti tik vienas asmuo. Kol kliūties neįveikė kitas asmuo, draudžiama pradėti ją įveikti.

11.8.  Instruktoriaus nurodymai naudojantis Trasomis yra privalomi. Klientams, kurie piktybiškai pažeidinės saugumo reikalavimus bus nukeliami iš trasų ir jiems bus draudžiama naudotis parko paslaugomis ateityje.

 

Ant vaizdingo Zaraso ežero kranto įsikūręs naujasis Zarasų laipynių parkas, kuriame lankytojai ras keturias skirtingo sudėtingumo trasas. Parke yra daugiau nei 300 metrų ilgio skrydis virš ežero į Putinų salą ir atgal. Parko privalumas - šalia esantis ežeras, kuriame galima atsigaivinti po smagaus laiko praleidimo Laipynių parke. Zarasų laipynių parkas unikalus tuo, kad čia įkurta trasa neįgaliesiems, turintiems judėjimo negalią.

 

 

Darbo laikas:

Užsakymai grupėms virš 5 žmonių. +370 682 40988
Kainos:

1. Laipynių trasa pradedantiesiems ir vaikams iki 14 m. 1 val. 10,00
2. Laipynių trasa neįgaliesiems arba pasivaikščiojimas neįgaliųjų trasa 0,5 val. 3,00
3. Laipynių trasa pažengusiems su skrydžiu į Putinų salą 1,5 val. 15,00
4. Skrydžiai į Putinų salą ir iš jos su kliūčių ruožu Putinų saloje 0,5 val. 10,00

Kontaktai:

Tel.: +370 682 40988,
El.paštas: turizmas@zarasai.lt
Kauno g. 67, Zarasai 32135
© 2014-2023 VisitZarasai. Visos teisės saugomos
sprendimas webmod: Svetainių kūrimas