Pradžia Rugsėjo 27 d. Pasaulinės turizmo dienos proga kviečiame į nemokamą ekskursiją Pirmojo pasaulinio karo pėdsakais!
Rugsėjo 27 d. Pasaulinės turizmo dienos proga kviečiame į nemokamą ekskursiją Pirmojo pasaulinio karo pėdsakais!

Šių metų rugsėjo 27 d. (antradienį) Zarasų turizmo ir verslo informacijos centras Pasaulinės turizmo dienos proga organizuoja ir Jums dovanoja - nemokamą ekskursiją Pirmojo pasaulinio karo pėdsakais! Renginio dalyviams bus sudaryta galimybė susipažinti su kuriama Pirmojo pasaulinio karo ekspozicija Turmante. Dalyvių skaičius ribotas.

Registravimo anketą rasite čia: https://forms.gle/pwyA5mBQ561KjLcN6

Susirinkus dalyvių skaičiui – registracija bus stabdoma. Smulkesnė informacija bus pateikiama užsiregistravusiems dalyviams. Dalyvių skaičius ribojamas tiek, kiek yra autobuse vietų (50). Išvykstame autobusu 17.00 val. – nuo Zarasų rajono savivaldybės administracijos pastato (Adresas: Sėlių a. 22, 32110 Zarasai). Ekskursija truks 3 val. EKSKURSIJA NEMOKAMA. Ekskursija lydės Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro projektų vadovas, gidas Ramūnas Keršys Pirmojo pasaulinio karo metais kelerius metus buvo Latvijos ir Lietuvos teritorijoje „Gyvybės ir mirties“ fronto linija. Abiejose jo pusėse buvo pastatytos įtvirtinimų sistemos su apkasais ir bunkeriais, sandėliais, karo ligoninėmis, vadavietėmis. Tūkstančiai karių čia kovėsi ir krito įnirtingose ​​kautynėse, ką liudija nesuskaičiuojama daugybė žuvusių karių palaidojimų. Svarbu! Tai Lietuvos – Latvijos - Baltarusijos pasienyje esantis  maršrutas. Primename, kad kiekvienas asmuo su savimi privalo turėti asmens tapatybės kortelę arba pasą. Iniciatyva organizuojama vykdant projektą „Pirmojo pasaulinio karo turizmo kryptis ir ekspozicijos dėl lankytojų pritraukimo į pasienio regioną“ (arba trumpiau „WWI ROUTE“, projekto Nr. LLI-501)

© 2014-2023 VisitZarasai. Visos teisės saugomos
sprendimas webmod: Svetainių kūrimas